Erkek cüzdan denilince aklımıza klasik içerisine biraz para ve kart konulan bir tasarım gelmektedir. Bu düşünce her ne kadar doğru olsada sürekli yenilenen ve gelişen cüzdan tasarımları karşımıza çok sık çıkabilir. Dönemlik ihtiyaca göre tasarlanan erkek cüzdanlar her geçen gün kullanım kolaylığı ve şık tasarımlara sahip olur. Bu yazımızda erkek cüzdanlar ile ilgili önemli bir kaç detayı sizinle paylaşmak istedik. Gelin o halde okumaya devam edelim.

Cüzdanın Tarihçesi

Cüzdan, yaşlı – genç fark etmeksizin her erkeğin aktif kullandığı bir aksesuardır. İçerisinde para ve kartların yer aldığı bu cüzdanlar her geçen gün daha da gelişmektedir.

Bu cüzdanların tarihçesi çok eskiye dayanmaktadır. Geçmişte kullanılan sikkelerin popülerleşmesi ve sıkça kullanılması insanları kese kullanmaya yöneltmiştir. Hatta tarihte ilk cüzdanın, koyun gibi küçükbaş bir hayvanın derisinden veya buna benzer çok dayanıklı bir kumaştan yapılan bir kese olduğu bilinmektedir. Zamanla kullanılan bu keseler gelişerek, kemerlere takılmaya başlanmış ve içerisinde sikkelerden hariç erzak taşımak içinde kullanılmıştır.

Aklınızda peki bu keseye cüzdan adını koymak kimin aklına geldi diye bir soru oluşabilir. Wallet kelimesinin kökenine indiğimizde mitolojiyle ilişkilendirildiğini görebiliriz. Eski çağlarda Tanrı Hermes’in yanında taşıdığı çuvalı tanımlamak için kullanılan ve eski Yunanca Kibisis kelimesinden türediği söylenir.

Geçmişte Ay Campbell, “The boy, the Grapes and the Foxes” adlı kitabında geçmişte kullanılan bu cüzdanlar hakkında şu açıklamayı yapmış: “Cüzdan yoksul adamın erzak stokladığı taşınabilir kileridir”

Yukarıda anlaşıldığı üzere günümüzde aktif kullandığımız cüzdanlar çok eski döneme ait ve aksesuarlardır.

Günümüzdeki Erkek Cüzdan Modelleri

Günümüzde sıkça kullanılmaya başlayan cüzdanlar bir çok model ile bizlere eşlik eder. Artık sadece bir para taşıma aracı ile kalmayıp aynı zamanda kombinlerimiz için şık bir görüntü katan aksesuar haline gelmiştir. Bu nedenle cüzdan tercihi yaparken kombinlerinize uygun model ve renk tercihinde bulunabilirsiniz.

Çoğu cüzdan modelleri hemen hemen birbirine benziyor olsada, kullanım kolaylığı açısından bizlere en uygun olanı seçmemiz daha doğru olacaktır. Örneğin çok aktif ve fazla kart kullanan biriyseniz daha yüksek kart kapasiteli cüzdanları tercih etmeniz gerekir. Cüzdanımda para ve kart dışında resimlerim kartvizitlerim ve telefonumu taşımak istiyorum derseniz telefon cüzdanları tam sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak modellerdir. Bunlardan tam aksine yanımda ufak minimal bir şey taşımak istiyorum derseniz minimal kartlık modellerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

NaturalCraft olarak uzun yıllardır baştan cüzdan olmak üzere bir çok kategoride hizmet vermekteyiz. Hakiki deriden el yapımı cüzdanlarımız ile sizlere şıklığı ve dayanıklılığı hissettirmek istiyoruz. Deri Cüzdan ve Kartlık kategorimizi inceleyerek, kendinize veya sevdiklerinize doğal hakiki deri cüzdan siparişi verebilirsiniz.