Deri kokusu nasıl giderilir sorusu özellikle deri cüzdan ve çanta gibi sürekli yanımızda taşıdığımız ürünler için merak edilen sorulardan biridir.

Deri yapısı gereği içinde bulunan gözenekleri, sigara, yemek, ter, küf gibi dokuları emebilir. Bu duruma bağlı olarak zamanla rahatsız edici bir kokuya sebep olabilir. Bu kötü kokulardan kurtulmak için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Sizi bu sorundan kurtarmak için hazırladığımı “Deri kokusu nasıl giderilir?” yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Hazırsak hemen bu yöntemlerden bir kaç tanesine bakalım:

Beyaz sirke ile deri temizliği : En etkili yöntemlerden biri olan beyaz sirke, deri cüzdan veya deri çanta gibi eşyalarınızı kötü kokudan kurtarır. İçinde bulunan moleküller sayesinde deri ürünlerinizin üzerine yapmışmış olan rahatsız edici kokuyu kolayca giderir.

Karbonat ile deri temizliği : Çoğu malzemenin temizliğinde kullanılan karbonat, deri ürünleriniz içinde faydalıdır. Karbonat deri ürünlerinizde oluşan kötü kokuyu moleküllerinde hapsederek kötü kokuyu eşyalarınızdan arındırır.

Deri temizlik ürünleri kullanmak : Deri ürünlerinizin temizliği için özel üretilen temizlik malzemeleri bulunur. Bunları satın alıp deri malzemelerinizdeki kötü kokuyu giderebilirsiniz.

Tecrübeli uzmanlar : Daha önce deri temizliği yapmadıysanız alanında uzman birinden destek almanız faydalı olacaktır. Bu sayede deri eşyalarınız, bir zarar görmeden etkili şekilde temizlenir. Böylece rahatsız edici koku kolayca giderilir.

Deri Cüzdan Kokusu Nasıl Geçer?

Özellikle erkeklerin sen sevdiği aksesuarlardan biri deri cüzdanlardır. Genelde şık ve doğal duruşundan dolayı bir çok kişi tarafından tercih edilir. Ancak kullanıma bağlı olarak deri cüzdanlarınızda kötü kolay meydana gelebilir. Bu sizi korkutmasın ki bu işlemden kurtulmak için oldukça kolay bir kaç yöntem bulunmaktadır. Peki, Deri cüzdan kokusu nasıl geçer?

İlk aşamada Arap sabunu yardımı ile deri cüzdanınızı silerek kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Bu işleme başlarken ilk olarak ılık sabunlu bir su hazırlayın. Ardından temiz bir bez yardımı ile (Mümkünse daha önce kullanılmamış) yavaş ve yumuşak bir şekilde yuvarlak hareketler ile silin. Bu işlemden sonra deri cüzdanınızda kalıntılar meydana gelebilir. Bu oluşan kalıntıları sadece ıslak bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Daha sonra ürününüzü doğal şekilde kurumaya bırakın. Kuruyan deri cüzdanınıza wax sürüp nemlendirilmesini sağlamanızda oldukça önemli olacaktır.

Bir diğer bilindik ve etkili yöntem ise domates suyudur. İlk defa duyanlar bu yöntemi biraz tuhaf bulabilirler. Ancak domates suyuna batırılmış bir bez ile çantanızı silebilirsiniz. Sonucunda kötü kokunun ortadan kalktığına şaşırabilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken dikkatli olmamız gerekir. Çünkü domates suyu asidik bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle silindikten hemen sonra ıslak bir bez ile üzerinden geçmelisiniz. Tüm bu temizleme işi bitince deri cüzdanınızı oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Tamamen kuruyan deri cüzdanınızı bakım ürünü veya vazelin gibi yağlı ürünlerle bakımını yapın.

Deri Çeşidine Göre Temizlik Yöntemi

Günümüzde kullanılan bir çok deri çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitliliğe bağlı olarak koku ve temizleme yöntemlerinde farklılıklar gerekir. Kısaca her deriye özgün koku giderme yöntemi bulunmaktadır. Bu nedenle deri cüzdan gibi ürünlerinizi temizlemeden önce deri çeşidini bilmenizde fayda var. Şimdi gelin hep beraber deri çeşitlerinize göre istenmeyen kokuların nasıl gidereceğinize bakalım.

  • Sentetik deri kokusu, elle yıkanarak, çamaşır makinesinde veya sirkeli bez ile silinerek arındırılabilir.
  • Fas derisinde ise kahve ve karbonat en etkili yöntem olacaktır.
  • Suni, rugan, haşlanmış ve mavi deri cüzdanlarınız için yukarıda yazdığımız ilk başlıktaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Deri cüzdanlarınızın temizliği hakkında çok önemli detayları sizinle paylaştık. Bu yöntemler ile deri cüzdanlarınızdaki kokulardan kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki, temizliği yapılan deri cüzdanların kuruduktan sonra yağlanması ürün sağlığı açısından önemlidir. Çünkü deri cüzdanlarınız çok kurursa kolayca çizilebilir ve kırılabilir. Yağlı bakım ürünleri, derinin kendine gelmesine yardımcı olur. Bununla birlikte deri cüzdanlarınızın ömrünü uzatır.

Deri cüzdan temizliği hakkında daha detaylı bilgi ve yardım almak istiyorsanız iletişim sayfamızdaki bilgilerden bize ulaşabilirsiniz.