Hakiki deri cüzdan diğer cüzdanlara göre daha uzun ömürlüdür. Bu nedenle günümüzde çok sık tercih edilmektedir. Uzun kullanım ömrü ve şık görüntüsü ile bir aksesuardan fazlasıdır. Doğal yapısı gereği son derece dayanıklı olan bu cüzdanlar yoğun kullanımda diğer cüzdanlar gibi çabucak yıpranmamaktadır. Tam tersine hakiki deriler kullanıldıkça daha şık bir görüntü oluşturur.

Hakiki Deri Cüzdan Nasıl Yapılır?

Cüzdanlar kendi içlerinde belirli çeşitlere ayrılsa da ortak kullanım amacı aynıdır. Kişisel ihtiyacınıza göre seçebileceğiniz bir çok cüzdan modeli bulunur. Hakiki deri cüzdanları diğer cüzdanlardan ayıran en büyük özelliği kullanıldığı hammaddenin tamamen doğal olmasıdır. Özel işlemlerden geçen hayvan derileri sert ve kaliteli bir hale gelir. Bu işlem sonucunda oluşan yeni deri usta eller ile sıkça kullandığımız cüzdan ve diğer aksesuarlara dönüşür.

Hakiki deri cüzdanlar 2 farklı yöntem ile yapılır. Bunlardan büyük bir kısmı normal fabrikalarda veya atölyelerde, makinelerde yapılırken, diğeri tamamen elde yapılmaktadır.

El Yapımı Deri Cüzdan Farkı Nedir?

El yapımı deri cüzdanlar makine yardımı kullanılmadan tamamen elde üretilmektedir. Kesiminden dikimine kadar elde yapılan bu cüzdanlar diğer cüzdanlara çok daha uzun kullanıma uygundur. El yapımı cüzdanlar çift iğne kullanılarak sıkı bir şekilde dikilmektedir. Buda cüzdanınızın daha dayanıklı olmasını sağlar.


Daha detaylı incelemek için tıklayınız

El yapımının verdiği şıklık cüzdanlarınızda farklılık yaratacaktır. Standartların dışında olan, büyük bir emek ve ustalık gerektiren bu el yapımı cüzdanlar günümüzde sıkça kullanılmaktadır.

Fabrika veya atölyelerde üretilen deri cüzdanlar, belli aşamalardan geçerek inceltilir, boyanır veya koruyucu madde sürülür. Buda deri cüzdanlarınızın doğallığını bozar ve ömrünü kısaltabilir.

Deri Cüzdan Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Deri cüzdan kullanmanın herhangi bir zorluğu ve özel bir yöntemi yoktur. Diğer cüzdanlar gibi elinizde, cebinizde veya çantanızda taşıyabilirsiniz.

Deri cüzdanlarını sıvı ile temastan uzak tuttuğunuz sürece uzun yıllar kullanabilirsiniz. Sıvı ile temasınsa ise “Deri Cüzdan Nasıl Temizlenir” yazımızı okuyabilirsiniz. Sizin için özel hazırlanmış, hakiki deriden el yapımı cüzdanlarımız için Cüzdan ve Kartlık kategorimizi inceleyebilirsiniz. Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.