Suni deri ve gerçek deri arasındaki fark bir çok kişinin merak ettiği önemli sorulardan biridir. Bu yazımızı okumaya devam ederek konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Gelin o halde hep beraber bu farkı öğrenelim.

Çok uzun yıllardan beri kullanılan deriler, ekonominin ve tekstil ürünlerine olan taleplerin farklılık göstermesi nedeniyle bazı yöntemler geliştirilmiştir. Bu farkındalığa ise en çok suni deri etki göstermiştir. Günümüzde gerçek deriden daha çok kullanılmaya başlayan suni deri tekstil firmalarının kurtarıcısı oldu diyebiliriz. Peki herkesin bilmeden bile kullandığı bu suni deri nedir? Suni veya gerçek deri olduğunu nasıl anlarız?

Suni Deri Nedir?

Suni deri, gerçek deriye göre çok daha uygun fiyatlar ile karşımıza çıkar. Gerçek deri görüntüsüne sahip olan kumaşlara suni deri kumaş adı verilmektedir. Suni derinin üretim malzemeleri poliüretan ve PVC maddeleridir.

Suni deri yapılırken, PVC adlı hammadde kimyasal işlemlerden geçerek inceltilir. İncelen bu madde suni deri olarak kullanılır. Suni deriler günlük hayatta kullandığımız bir çok malzemede görülmektedir. Bu malzemelerden bir kaçı ve en çok görüldüğü alan şu şekildedir:

  • Çanta
  • Cüzdan
  • Kemer
  • Kanepe Kaplaması
  • Ceket / Mont

Kısaca suni deri nedir sorusuna verilebilecek en basit cevap, hakiki deri kumaşa göre farklı renkte ve çeşitlikle üretilen, derinin dokusuna yakın bir kumaş modelidir.

Suni Deri ve Gerçek Deri Arasındaki Farkı Nasıl Anlarız?

Suni deri ve gerçek deri arasındaki ayrımı yapmak göründüğü kadar basit değildir. Çünkü gelişen teknoloji ile suni deriler gerçek deriye çok daha yakın üretilmektedir. Ancak buna rağmen dikkatli bir inceleme size aradaki farkı gösterecektir. Bu incelemelerden bazıları şu şekildedir:

  • Dayanıklılık: Gerçek derinin ne kadar dayanıklı olduğunu biliyoruz. Suni deriler ise pek çok kumaşa göre dayanıklı olsada çok çabuk yıpranmaktadır.
  • Kumaşın Dokusu: Gerçek deriler, suni derilere göre çok daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Gerçek deriler rahatça katlanabilirken, suni deriler katlanmaya uygun değildir.
  • Kumaş Kokusu: Günümüzde en çok kullanılan ve en kolay yöntemidir. Gerçek derinin kendine has bir kokusu bulunur. Ancak suni deri kokmaz.

Suni Deri Kumaş Dayanıklı Mıdır?

Günümüzde çok fazla kullanılmaya başlayan suni deriler kalitelerine göre kendi aralarında ayrılmaktadır. Kaliteli suni deriler uzun süre kullanabilecek şekilde üretilir. Ayrıca bu malzemeler yıpranmaya, çizilmeye ve kesilmeye karşı dayanıklı olmaktadır.

Suni derinin dayanıklılığı bazen ortam nemine de bağlı olabilmektedir. Kaliteli üretilen suni kumaşlar; leke tutmaz ve suya karşı dayanıklıdır. Fakat bu suni deriler ne kadar kaliteli üretilirse üretilsin, gerçek deriye oranla daha az dayanıklı olmaktadır.

Suni Deri Neden Yapılır?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi suni deriler, PVC ve poliüretan adlı maddeler yardımı ile yapılmaktadır. Çeşitli kimyasal işlemlerden geçerek, kullanıma hazır olan bir kumaş türüdür. Suni deriler iki tipte üretilmektedir. PVC kaplamalar kanepe gibi mobilya sektöründe kullanılırken, poliüretan sık kullandığımız giyim sektöründe ilgi görmektedir.

Bu konuyu kısaca özetlemek gerekirse suni deri günümüzde çok fazla kullanılmaktadır. Bunlardan biri maliyet olsada, diğer büyük sebebi hayvan hassasiyeti ile ilgilidir. Çünkü biliyoruz ki gerçek deriler hayvan deri ile yapılmaktadır. Bu nedenle suni deri hayatımızın bir çok bölümünde bizlere destek olmuştur.

Ürünleriniz Gerçek Deriden mi Yapılmaktadır?

Naturalcraft olarak tüm modellerimizde 1. sınıf hakiki gerçek deri kullanmaktayız. Bu nedenle tarafımızca yapılan ürünler uzun yıllar kullanıma ve sizleri memnun etmeyi başarmaktadır. Sizde gerçek deri kullanarak ve tamamen el yapımı olan ürünlerimiz için Tüm Ürünler kategorimizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz diğer sorular için ise iletişim sayfamızdaki bilgilerden bize ulaşabilirsiniz.