Crazy deri nedir sorusuna günümüzde popüler olan hakiki bir deri malzemesidir diyebiliriz. Bir çok deri cüzdan kullanan kişilerin bu deri ismini bolca duyduğuna inanıyoruz. Ancak tam olarak özellikle ve nasıl yapıldığı konusunda bilgi eksiklikleri olabilir. Bu yazımızda size Crazy deri hakkında önemli bilgileri paylaşacağız. Gelin o halde başlayalım.

Crazy Derisi Nasıl Yapılır?

Crazy deri bir tür dana derisidir. Diğer bir ismi ile çılgın at derisi olarak da adlandırılır. Bu deri çeşidi, cilalı sırçalı derinin yüzey kısmına uygulanan özel bir mum ile kaplanmaktadır. Böylece derinin doğal rengine müdahale ederek antika bir görüntü ile aksesuarlara şıklık katar.

Crazy deri sayesinde kaliteli, deri cüzdanlar, deri telefon kılıfları, bilgisayar kılıfları ve anahtarlık gibi bir çok aksesuar yapımında tercih edilmektedir. Üstelik bu derinin en büyük avantajı sadece kalitesi değil, kullandıkça renk değiştirerek daha şık bir görüntüye kavuşmasıdır.

Çılgın At Derisi İsmi Nerden Geldi?

Günümüzde crazy deri çeşidine çılgın at derisi olarak da sıklıkla duyabiliriz. Çünkü geçmişten günümüze kadar at eyerleri için kullanılan en popüler deri çeşididir. Bu nedenle zamanla çılgın at derisi ismini almaktadır.

Crazy Derisi Avantajları Nelerdir?

Crazy derinin bu kadar popüler olması, çok sağlam ve güçlü olmasıdır. Bunların yanında birde lüks ve antika görünümü sayesinde özellikle erkek cüzdanları için vazgeçilmez bir malzeme haline geliyor.

Crazy Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Her deri çeşidinde olduğu gibi crazy derinin de bir bakım yöntemleri bulunur. Bu bakım yöntemleri uygulanarak kullandığınız deri aksesuarlarınız uzun yıllar boyunca yıpranmadan size şıklık katmaya devam edecektir.

Kirlenen Crazy Deri Aksesuarlarınızı Derhal Temizleyin

Crazy deri aksesuarlarınız lekelendiğinde, bu lekelerden kurtulmak için hafif nemli bir bez yardımı kullanın. Temizleme sırasında deri ürününüzün üzerinde su kalmamasına dikkat edin. Aksi halde temiz kuru biz bez ile hafifçe kurulayın.

Kimyasal Bazlı Temizleyiciler Kullanmayın

Her deri çeşidinin bakımında olduğu gibi. Crazy deri ürünlerinizde kesinlikle kimyasal bazlı ürünler kullanmayın. Özellikle kimyasal ürünler crazy deriyi diğer derilere göre daha çok yıpratmaktadır. Çünkü bu deriyi farklı kılan cila, kimyasal malzeme ile tepkimeye girdiğinde yapısı bozulmaktadır. Bunun yerine temiz bir bez ve ılık su ile derinizi daha sağlıklı temizleyebilirsiniz.

Deri kremleri veya Saç Kremleri Kullanın

Deri kremi tüm deriler için faydalıdır. Deri aksesuarlarınızda izler ve çizikler mevcut ise veya yeni gibi görünmesini istiyorsanız, deri kremi veya saç kremi uygulayabilirsiniz.

NaturalCraft olarak hakiki deri cüzdan, deri aksesuar, deri kamp malzemeleri ve deri hediyelik eşyalar üretiyoruz. Tamamen el yapımı olan bu ürünlerimiz dikişine kadar kendi ellerimizle dikiyoruz. Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için iletişim sayfamızdaki bilgilerden bize ulaşabilirsiniz.