Deri çanta nasıl temizlenir sorusu, deri çanta kullanımına bağlı olarak merak edilen başlıklar arasında yer almaktadır.

Çantalar, hayatımızın her anında kullandığımız önemli bir aksesuardır. Kimi zaman okulda, günlük hayatta, davetlerde kimi zaman ise çalıştığımız alanlarda kullanışlı bir çantaya ihtiyaç duyarız. Günümüzde özellikle uzun ömürlü ve şık duruşu sayesinde deri çantalar çok sık tercih edilmeye başlanmıştır. Deri çantalarımızın temizlik ve bakımları doğru yöntemler ile yapıldığında uzun yıllar bir problem yaşamadan kullanıma uygundur. Ancak bu temizlik sabır ve titizlik gerektirmektedir. Deri çantalar yapısı gereği oldukça hassas aksesuarlardır. Bu nedenle sıradan bir temizlik, deri çantalarınıza zarar verebilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için gelin birlikte deri çanta nasıl temizlenir öğrenelim.

Deri Çantadan Leke Nasıl Çıkar?

Deri çantalarımız kullanım yoğunluğuna ve alanına bağlı olarak kirlenebilir. Bu kaçınılman bir durumdur. Ancak bu leke deri çantalarınız için kalıcı bir görüntü kirliliği değildir. Çoğu aksesuarlarınız makine yardımı ile temizlenebilir. Ancak bu işlem deri ürünleriniz için zarar verici bir yöntemdir. Bu nedenle kirlenen deri çanta veya aksesuarlarınızı kesinlikle çamaşır makinesinde temizlemeye çalışmayın. Çünkü deri yapısı gereği hassas bir malzemedir. Deri çanta temizliği hakkında aşağıdaki yöntemleri dikkatle inceleyelim;

  • Çantanın içindeki tüm malzemelerimizi boşaltalım. Bununla birlikte tamamen boş olan çantanızı ters çevirip içerisinde birinken toz ve kirin dökülmesini sağlayın.
  • Deri çantanızın yüzeyinde sertleşmiş kısımlar mevcut ise, saç kurutma makinesini en az 10 cm mesafeden tutarak sert bölgenin yumuşamasını sağlayın.
  • Tekrar hatırlatıyoruz kesinlikle deri çantanızı makinede yıkamayın. Deri suyu sevmez unutmayalım!
  • Temizlik işlemine başlamadan önce ılık bir su ve narin ciltler için kullanılan sıvı sabunu yanımızda bulunduralım. Daha sonra bu sabunu suyun içerisinde az miktarda ekleyelim. Bu sabun aynı zamanda deri çantanızın dezenfekte olmasını sağlayarak üzerindeki bakterilerden de arındıracaktır.
  • Hazır olan sabunlu suyumuzun içerisine temiz bir bez batıralım. Ancak batırdığımız ben çok ıslatılmamalıdır ve iyice sıkılmalıdır. Daha sonra hafif ıslanan bezimizi deri çantanızın lekeli yerine nazikçe sürün.
  • Leke çıkana kadar bu işlemi yapmaya devam edin.
  • Bir süre sonra deri çantanızdaki lekelerin kaybolduğunu fark edeceksiniz. Ancak bu duruma kanıp hemen çantanızı kullanmaya devam etmeyin! Yeni bir kuru bez yardımı ile nazikçe nemlenen yerleri kurulayın. Bu kurulama işlemini saç kurutma makinesi veya ısıtıcılar ile yapmamalıyız. Çünkü yüksek ısı deriye zarar verebilir.
Yukarıda verdiğimiz bilgiler ile temizlenen deri çantalarınız lekelerinden arındır ve deri çantanızın ömrünü uzatır.

Deri Çantadan Kumaş Boyası Nasıl Çıkar?

Daha öncede bahsettiğimiz gibi derinin yapısı çok hassastır. Bu nedenle boya gibi zorlu lekeleri çıkartmak için kimyasal ürünlerden uzak durmalıyız. Deri çantanıza bulaşan boya lekesi hala ıslaksa yukarıda verdiğimiz sabunlu su yöntemi işe yarabilir. Eğer geç fark ettiyseniz veya kurumaya başlamış ise zeytinyağı kullanarak silebilirsiniz. Bunun yanında biraz su ile seyreltilmiş limon suyu da faydalı olacaktır. Çünkü limon suyunun yapısında bulunan asidik etkisi boya lekesini çözecektir.

Deri Çanta Nasıl Yıkanır?

Hakiki gerçek deriler suyu sevmez. Su deriye zarar vermektedir. Biliyoruz ki su ile teması olan deri çantalar çok çabuk yıpranmaya meyillidir. Bu nedenle deri çanta veya diğer ürünlerinizi çamaşır makinesinde yıkamanızı önermiyoruz. Bunun yerine pratik temizleme yöntemi olarak elle temizlenebilir. Böylece deriniz zarar görmeden temizlenebilir.

Deri Çanta Bakımı için İpuçları

Leke ve tozlarından arındırılmış bir deri çantanın tek eksiği parlak bir görüntüdür. Bu parlak ve şık görüntü için sizlere bir kaç yöntem hazırladık.

Bu yöntemlerden birisi badem yağıdır. Temiz bir süngere az miktarda badem yağını döküp, deri çantanın yüzeyini yağlayabilirsiniz. Bu işlem deri çantanızda sağlıklı bir parlaklığa sebep olacaktır. Bir diğer yöntem ise, yine sünger yardımı ile vazelin alıp çantaya nazikçe sürebilirsiniz. Ancak çanta yüzeyinde kalan fazla vazelini temiz bir bez ile almayı ihmal etmeyin. Bu yöntemlerin yanında deri çantanızın rengine uygun bir deri cilası da rengini toparlayıp canlı görünmesine yardımcı olacaktır.

Deri çantalar hakkında daha detaylı bilgi için iletişim sayfamızdaki bilgilerden bize ulaşabilirsiniz.