Deri telefon kılıfı nasıl temizlenir, Derinin kalitesi ve şıklığı ile daha önce tanışmış iseniz deri telefon kılıfları da sizler için vazgeçilmez bir aksesuar haline gelecektir. Uzun süren kullanım ömrü ve son derece koruyucu özelliği ile telefonlarımızın adeta kurtarıcısı haline gelen bu kılıfları nasıl temizlemeliyiz diyorsanız bu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Deri yapısı gereği son derece dayanıklı olsa da, yıpranmaya ve aşınmaya karşı hassas bir malzemedir. Ancak unutmayın ki sağlıklı kullanımda deri malzemeleriniz gün geçtikçe daha şık bir hale gelecekti.

Deri telefon kılıfınızın temizliği ve bakımı sayesinde aksesuarlarınızda göz alıcı bir şıklık oluşturmaktadır. Peki bu temizlik ve bakımı nasıl yapmalıyız dediğinizi duyar gibiyiz. O zaman haydi telefon kılıflarınızı temizleme konusunda bir kaç etkili yönteme bakalım.

Deri Telefon Kılıfı Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakım

Deri doğallığı gereği belli aralıklar ile bakım ister. Bu bakımlar yapılmadığı taktirde zamanla kuruyabilir, büzülebilir veya çatlaklar oluşabilir. Deri telefon kılıflarınızı kullanıma bağlı olarak en az dört ayda bir nemlendirin. Bu nemlendirme işlemi için deri bakım kremlerini kullanabilirsiniz.

Sudan Koruma

Suyun telefonlarımız için ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Buna ek olarak deri telefon kılıflarınızda sudan oldukça kötü etkilenmektedir. Deri telefon kılıfınız suyuna maruz kaldığında içerisinde bulunan doğal yağlar yüzeye çıkabilir. Buna bağlı olarak ta derinin o yumuşak hissinin kaybolmasına neden olur. Bu sorun ne yazık ki deri kullanıcılarının en büyük problemlerinden biridir. Özellikle kış aylarında yağmur suyuna maruz kalan deri eşyalarımızı korumak için özel tasarlanmış su geçirmez cilalar ve spreyle bulunmaktadır.

Uygun Saklama Koşulları

Telefonumuz günlük hayatımızın her yerinde bizlere eşlik etmektedir. Bu nedenle uygun saklama koşulları arasında çok fazla yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. Ama Naturalcraft olarak bu önemli bilgiyi sizlere yine de açıklamak isteriz. Birden fazla deri telefon kılıfı sahibiyseniz ve ara sıra değişiklik yapıyorsanız bu sizler için önemli bir bilgilendirme olacaktır.

Her zaman dediğimiz gibi deri doğallığını koruması için “nefes alması” gereken bir yapıya sahiptir. Bu nedenle deri telefon kılıflarınızı hava geçirmeyen bir kapta kesinlikle muhafaza etmemelisiniz. Bununla birlikte direk güneş ışığından veya ısıdan uzak tutmalısınız.

Bu verdiğimiz bilgiler sizi korkutmasın deri kolay kolay bozulan bir madde değildir. Telefon kılıfınızı kısa bir süreliğine saklamak istiyorsanız dolabınız bunun için uygun olacaktır. Ancak uzun süre saklamak durumundaysanız ve kalitesini kaybetmek istemiyorsanız hava alan bir beze veya yastık kılıfına kolayca sarabilirsiniz.

Lekelerden Kaçınmak

Deri telefon kılıfları en aktif kullanılan aksesuarlardan biridir. Bunun yanına birde derinin gözenekli yapıda olması ve buna bağlı olarak lekeyi kolayca emebilmesi ile bizlerin moralini bozabilir. Ancak dikkatli ve temiz kullanımda, bu doğal şıklığa uzun süre sahip olabilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken düzenli aralıklar ile temizlemek ve koyduğunuz yere dikkat etmenizdir. Olası bir leke durumunda deri lekeyi tam emmeden hızlıca temizlemeniz gerekir.

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Deri telefon kılıflarınız en etkili şekilde temizlemek için hafif bir solüsyon kullanabilirsiniz. Bunun yanında kılıflarınızı yumuşak el sabunu ve temiz bir bez yardımı ile de temizleyebileceğinizi hatırlatalım. Bunun için sabunu nemli bezinize uygulayın ve eşit olmasına dikkat edin. Temizleme işlemi yaparken rasgele ve sert hareketlerin aksine ovalayarak nazikçe silin. Bu işlemin sonunda gözle görülebilir temizliğe şahit olacaksınız. Daha sonra deri bakım kremleri ile derinizin de bakımını yapabilirsiniz.

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Set ve daha önce kullanılmamış bir mikrofiber bez temizlik konusunda size oldukça yardımcı olacaktır. Ancak acil bir durumda kağıt havlu ve benzeri sert yüzeye sahip malzemeler kullanabilirsiniz.

Apple deri kılıf nasıl temizlenir?

Telefonunuzun markası veya boyutu ne olursa olsun, tüm deri kılıflar yukarıda anlattığımız yöntemle temizlenebilir.

Deri kılıf asetonla silinir mi?

Hayır kesinlikle aseton gibi kimyasal ürünlerden uzak durmalısınız. Aksi halde deri ürününüze zarar verirsiniz.

Deri telefon kılıfları ve temizliği hakkında daha detaylı bilgi için iletişim sayfamızdaki bilgilerden bize kolayca ulaşabilirsiniz.